Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїм здоров'ям, є дуже важлива інформація. Є деякі оновлення у сфері аптечного та медичного обслуговування в Україні. Громадянам дозволять робити щеплення прямо в аптеці, відразу після придбання вакцини.

Український уряд затвердив ухвалу №213. Це зробить доступ до вакцинації швидше та простіше. Повідомляється на порталі Кабміну.

Скрін, відео YouTube щеплення

"Аптека, яка отримала ліцензію на медичну практику, відразу після продажу вакцини зможе зробити щеплення. Для цього вона має забезпечити наявність необхідного обладнання та інструментів, проходження фармацевтами навчання з безпеки вакцин, правил організації та техніки проведення щеплень, надання домедичної допомоги при невідкладних станах, - йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Аптека. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Процедура отримання ліцензії на медичну практику для аптек буде спрощена, як і вимоги, якщо ліцензія передбачає виключно проведення вакцинації.

Це рішення МОЗ набуде чинності через три місяці після опублікування. У цей період верифікують перелік аптек, які виявлять бажання отримати ліцензію та проводити вакцинацію. Вакцинувати проти сезонного грипу вони зможуть уже наступного епідсезону 2024/25 років.

Нагадаємо, і від грипу, і від правця: які вакцини заборонено колоти в один день.

Раніше повідомлялося, що Україною стрімко поширюється новий штам коронавірусу "Дженні": хто в зоні ризику.

Також, в Україні виявили перший випадок нового варіанта коронавірусу - "Пірола": у МОЗ назвали симптоми.