У березні 2024 року Пенсійний фонд України (ПФУ) анонсував перерахунок страхових виплат. Правило стосується у першу чергу тих, постраждав внаслідок нещасних випадків на виробництві або ж має професійні захворювання.

Це оновлення стосується також родин померлих, які отримують страхові виплати.

Згідно з повідомленням, це рішення було прийнято, щоб врахуватти інфляцію та зростання середньої зарплати по країні. За планами чиновників, це дозволить збільшити розмір виплат на 7,96% згідно з коефіцієнтом індексації, встановленим урядовою постановою №185.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Перерахування провадиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні заробітні плати (7 100 грн. х 4 = 28 400 грн.). Розмір підвищення у 2024 році не може бути нижчим за 100 гривень і вищим за 1500 гривень.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Правда, для багатьох це стане каплею у морі, адже сьогодні зі 100 гривнями навіть не вийдеш у магазин. Можна порадувати себе парою буханок хліба чи кілограмами вермишелі.

Допомога пенсіонерам. Фото: скрін youtube

Раніше Знай.ua повідомляв, що військовим нададуть важливу допомогу. У разі отримання поранення та/або бойової травми, пов'язаної із захистом України, державою передбачено додаткову винагороду у розмірі до 100 000 гривень на місяць.