Деяких українців фактично поставлять перед вибором – комуналка чи їжа. Тариф на послуги з водопостачання в одному з великих міст хочуть підняти майже на 80%. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Відкритий".

На мешканців Дніпра може чекати не найприємніший сюрприз - нові розцінки на послуги водоканалу. У комунальному підприємстві пропонують збільшити тариф на воду майже на 80%, а все через брак коштів.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Фахівці "Дніпропроводоканалу" пояснюють, що головною причиною складного фінансового стану є борги споживачів. Лише за 2023 рік підприємство недоотримало 870 мільйонів гривень через неплатників.

Також проблемою є збиткові тарифи на воду, які не покривають усіх витрат. Наразі побутові споживачі платять по 32 гривні, але економічно обґрунтований тариф, за підрахунками водоканалу, становить 55 гривень.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Водопостачання, скріншот відео

Таким чином, якщо новий тариф буде затверджено, то місцевим жителям доведеться економніше споживати воду або обмежувати себе в продуктах, адже платити доведеться на 72% більше.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, газ буде по 9,50, а вода злетить на 60%: експерт гостро розкритикувала ідею підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, платіжки за газ неприємно "витягуватимуть" ще більше: важливе уточнення, на яке звернули увагу газовики.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.