Побутові споживачі електроенергії можуть власними силами досягти зниження сум у платіжках. Що для цього можна зробити, розповіли на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

У Міненерго заявили, що поки що не розглядають питання підвищення тарифу на світ, проте багато експертів вважають, що ціни можуть переглянути вже після завершення опалювального сезону.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Чи буде зростання тарифів у 2024 році чи ні - достеменно поки невідомо. Проте українці вже можуть подбати про те, щоб суми у платіжках були нижчими.

Енергетики дали пораду тим, хто планує замінити побутову техніку. За словами експертів, правильно обраний клас пристрою дозволить відчутно зменшити споживання та суми в платіжках за підсумками місяця.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube

"Побутова техніка класу "А" або "А+" на 30–50 % зменшить споживання електроенергії навіть порівняно з приладами класу "В".Заощаджуйте електроенергію та свої гроші – використовуйте енергоефективну побутову техніку", - пояснили фахівці.

Як додаток, споживач може встановити двозонний лічильник та в нічний час платити лише 50% від тарифу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штрафи до 300 тисяч гривень: українцям нагадали, як не можна "заощаджувати" електроенергію.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.