У житті кожної людини рано чи пізно настає момент, коли доводиться прощатися з рідними та близькими. Ця сумна подія, крім емоційного навантаження, часто супроводжується фінансовими труднощами. Адже організація гідного поховання потребує значних витрат.

Саме тому Пенсійний фонд пропонує допомогу на ці витрати для померлих пенсіонерів. Розмір цієї допомоги залежить від статусу та виду пенсії, яку отримував покійний на момент смерті.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зокрема, якщо пенсіонер отримував виплати згідно із Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", його близькі можуть розраховувати на допомогу у розмірі двох пенсій, які він отримує. Для пенсіонерів з числа військовослужбовців, які отримували пенсію згідно із Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", допомога становитиме три пенсії, але не менше п'яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Для цього необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України, маючи певний перелік документів. Особі, яка звертається за допомогою, потрібно подати заяву про виплату допомоги на поховання, документ, що засвідчує його особу, витяг з Державного реєстру актів громадянського стану громадян про смерть або довідку про смерть. Якщо смерть сталася поза Україною, необхідно надати свідоцтво про смерть або інший документ, виданий компетентними органами іноземної держави.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Пенсіонерка, скрін: Youtube

Слід зазначити, що термін звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежується. Тому близькі можуть звернутися по цю виплату в будь-який зручний для них час.

Нагадаємо, три місяці виплачуватимуть по 3600 грн: хто може подати заявку на допомогу

Як повідомляв "Знай.uа", позбавлять підтримки: бабусь і дідусів кинуть напризволяще.

Знай.ua писав, "тринадцята" пенсія - не міф? Кому з пенсіонерів пощастить і чому українцям доведеться "плакати"