В Україні фіксується коливання цін на тепличні огірки, капусту та зелену цибулю. Що стало доступніше, а за що доведеться заплатити більше, показують дані проєкту EastFruit та порталу Мінфін.

З настанням весни у більшості регіонів встановилася досить тепла та сонячна погода, що призвело до зростання темпів збирання огірка у місцевих тепличних комбінатах. Як результат, пропозиція тепличних огірків збільшилася, а продавцям довелося знижувати ціни.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, виробники пропонують до продажу огірки за ціною від 85 до 130 гривень за кілограм. Це в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше. Зазначається, що на даний момент цінники на огірки в середньому на 16% нижчі, ніж за аналогічний період 2023 року.

Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Ціни на капусту та зелену цибулю

Великі мережі супермаркетів перерахували ціни на капусту. Середня вартість білокачанної знизилася з 15,27 до 14,22 гривні за кілограм. В той самий час молода капуста різко подорожчала - з 68,35 до 91,78 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Зелена цибуля у першій половині березня стала помітно дорожчою, ніж у лютому. Середня вартість 100-грамового пучка зросла з 31,07 до 35,93 гривні.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перші весняні ціни на овочі вже радують: подешевшали картопля, капуста та цибуля.

Також наш портал інформував, голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".