Пенсійний фонд нагадав українцям у яких випадках гроші, які держава виплачує як допомога зі сплати комунальних платежів, можуть скасувати чи вимагати повернення.

У Пенсійному фонді нагадали, про що слід пам'ятати, що в деяких моментах можна залишитися без допомоги. Є п'ять найпопулярніших причин, які можуть призвести до такого результату.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Українці звертаються до держави за субсидіями, коли не можуть самостійно сплачувати рахунки за спожиті комунальні послуги. Загальний рівень доходу, про який слід звітувати, подаючи заяву про отримання таких виплат.

Коли субсидії буде скасовано?

  • Відкриття великого депозиту у банку. 100 тисяч гривень — межа, за яку не можна переступати під час відкриття депозитного рахунку, якщо ви хочете отримувати субсидію. Також держава зверне увагу на отримувача субсидії, якщо вони придбали облігації на таку суму.
  • Борги з ЖКП. Субсидія не є індульгенцією, тому рахунки потрібно оплачувати. Якщо ви маєте заборгованість більше трьох місяців, субсидійні кошти змусять повернути до бюджету.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще
  • Великі покупки. Якщо ви витрачаєте на придбання готівкової або безготівкової валюти або банківських металів на 50 тисяч гривень, купуєте новенький автомобіль або нерухомість, отже, здатні і за комуналку заплатити. Субсидії у цьому випадку ви не отримаєте.
  • Помилка у декларації. Перевірте, чи всі доходи у вас вказані перед тим, як звертатися за субсидією. Якщо під час перевірки система виявить у вас приховані кошти, виплат не буде.
  • Заборгованість з аліментів. Якщо одержувач субсидії або інших членів сім'ї, зареєстрованих за адресою домогосподарства, має борг з виплати аліментів, держава не надає субсидії.

Виплати. Фото: Youtube

Нагадаємо, що субсидія для безробітних та хворих: у ПФУ назвали ключову умову.

Раніше ми повідомляли, що комунальники пішли на компроміс із боржниками: відключення можна уникнути.