Експерти не виключають ймовірність підвищення тарифів на газ для побутових споживачів до 9,5-10 гривень за кубометр. У "Нафтогазі" відповіли, чи чекає на українців такий "сюрприз". Про це пише komersant.info.

Експерти в галузі житлово-комунальних послуг прогнозують, що у 2024 році можуть зрости тарифи не лише на воду та світло, а й на газ. За попередніми оцінками, вартість блакитного палива може збільшитися на кілька гривень.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Втім, у газопостачальній компанії заявили, що платіжки простих українців найближчим часом не зміняться.

"Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася у відносинах між постачальниками та відповідними споживачами станом на 24 лютого 2022 року", - повідомили у "Нафтогазі".

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Таким чином, у найближчому майбутньому клієнти "Нафтогазу" платитимуть по 7,96 гривні за кожен використаний кубометр блакитного палива.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за газ неприємно "витягуватимуть" ще більше: важливе уточнення, на яке звернули увагу газовики.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.