В уряді планують узгодити законопроєкт, який передбачає підвищення акцизного податку тютюнових виробів. Про це повідомляє заступник голови податкового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк у своєму telegram.

Нові ціни на сигарети, можливо, відіб'ють бажання курити. У Кабінеті міністрів планують узгодити проєкт закону, який пропонує внести низку змін до Податкового кодексу.

Ціни на цигарки. Фото: скрін youtube

Так, ставку акцизного податку хочуть встановити у євро, а не гривнях. Ця вимога міститься у рекомендаціях МВФ у рамках наданої кредитної програми.

Друге, що змінюватиметься - ставка акцизів на тютюну. Її поступово підвищуватимуть до мінімального нормативного значення, яке діє у ЄС.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Якщо Верховна Рада підтримає законопроєкт, то акциз на тютюнові вироби підвищать до 47 євро (1987 гривень) за 1000 цигарок. На даний момент акциз становить 1881,17 гривні за 1000 цигарок, тобто підвищення одразу не буде дуже високим.

Продаж цигарок. Фото: скрін youtube

Втім, акциз на тютюнові вироби планують поступово підвищити до 90 євро за 1000 сигарет. Згідно з документом, ставка набуде чинності з 1 січня 2028 року.

Підвищення акцизу. Фото: скрін t.me/yzheleznyak/7710

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, м'яса в раціоні поменшає: експерти закликають готуватися до підвищення цін на свинину.

Також наш портал інформував, ціни під питанням: торговельну угоду з Туреччиною може перевернути ринок українських продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пальне, солодкі напої та мобільний зв'язок: уряд завдасть удару по кишенях українців.