З одного боку, надлишкові кілограми завжди вважалися шкідливими для здоров'я людини, проте, з іншого – деякі фахівці стверджують, що у певних випадках зайва вага може бути навіть корисною.

Особливо це стосується людей похилого віку, для яких наявність невеликого жирового прошарку може мати свої переваги. Безперечно, зайва вага може призвести до низки проблем та незручностей, особливо для людей похилого віку.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Жирові відкладення на тілі можуть ускладнювати пересування, провокувати розвиток різних захворювань, а організм у похилому віці значно гірше справляється з такими викликами. Однак деякі медичні експерти переконані, що кілька сантиметрів жирової тканини не тільки не зашкодять людям похилого віку, але й можуть бути для них корисними.

Зокрема, ендокринологи стверджують, що зайві кілограми на тілі похилого віку можуть виконувати позитивні функції та полегшувати їхнє життя. За словами фахівців, люди похилого віку, які мають невелику надмірну вагу, значно рідше страждають від переломів кісток.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Адже з віком кісткова тканина стає тендітнішою і травми такого роду є однією з найпоширеніших проблем зі здоров'ям у зрілому віці. А жирові відкладення на животі та в ділянці стегон діють як своєрідна амортизація, що допомагає суттєво знижувати ризик отримати серйозні пошкодження при падінні. Таким чином, жирова тканина виконує роль профілактики остеопорозних переломів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, гречка – секрет довголіття? Дієтологи розповіли невідомі факти про популярну крупу

Як повідомляв "Знай.ua", "почув про діабет, став пиячити": Melovin відверто розповів про проблеми зі здоров'ям

Знай.ua писав, шлунок такого не перенесе: які продукти протипоказані в тандемі з гречаною кашею