Внутрішньо переміщені українці, які не згодні зі скасуванням виплат на проживання, можуть оскаржити рішення та, можливо, повернути допомогу. Як це зробити, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Українському Радіо".

Українці зі статусом ВПО мають можливість оскаржити рішення Управління соцзахисту про скасування грошової допомоги. Відповідну скаргу необхідно подати до Національної соціальної сервісної служби, де докладно розглянуть випадок конкретної людини.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube

"Якщо людина вважає, що Управління соцзахисту безпідставно відхилило здійснення виплат на допомогу внутрішнім переселенцям, то є можливість написати скаргу до Національної соціальної сервісної служби", - пояснила чиновниця.

Допомога переселенцям, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Оксана Жолнович наголосила, що якщо питання через вищезгадані інстанції вирішити не вдається, то людина може піти далі – до суду.

"Якщо не вдасться і через них вирішити, тобто людина буде незадоволена, то є судові органи, які можуть поставити всі крапки над цією історією", - надала пораду голова відомства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, один за всіх, і все за одного! В Україні із 1 березня запускають нові правила для отримання соціальних виплат.

Також наш портал інформував, голодним ніхто не ходитиме: українцям пропонують безкоштовно отримати солідний набір продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, соцвиплати від держави чи допомогу благодійників: українців попередили, як не залишитися з порожнім гаманцем.