В українських супермаркетах знову подорожчали деякі важливі продукти харчування – соняшникова олія, молоко та хліб. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям доведеться витрачати ще більше грошей, щоби забезпечити себе базовими продуктами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

Середня вартість олії "Олейна" збільшилася з 55,95 до 56,27 гривні за 850 мл. Цінники на продукт варіюються від 43,90 до 60,99 гривні залежно від супермаркету. Водночас соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована зросла в ціні з 59,19 до 60 гривень за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Ціни на молоко

Молоко "Простонаше 1%" подорожчало з 42,87 до 43,03 гривні за 900 мл. Молоко "Яготинське 2,6%" обійдеться ще дорожче. Середня вартість продукту зросла більш ніж на 2 гривні – до 42,67 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Хліб пшеничний нарізка в середньому коштуватиме 31,90 гривні за 650 грамів, що лише на копійку дешевше, ніж місяцем раніше. Водночас хліб пшеничний "Цар Хліб" подорожчав із 33,69 до 36,92 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.

Також наш портал інформував, що яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, з "худим" гаманцем у супермаркеті робити нічого: як змінилися ціни на популярні консерви.