Є таке правило - стаття 265. Якщо компанія порушує правила праці, їй доведеться платити штраф. І чим більше мінімальна зарплата в країні, тим більший штраф. Тож, коли зарплата росте, ростуть і штрафи за порушення.

У Держпраці поділилися інфою про те, що штрафи за роботу "по-чорному" у 2024 році можуть збільшитись.

Це тому, що вони прив'язані до показників бюджету на цей рік. Так що, якщо ведете бізнес, краще все оформлювати за правилами, щоб уникнути неприємностей.

З 1 квітня 2024: Штрафи за чорну працю летять вгору

З 1 квітня 2024: Штрафи за чорну працю летять вгору

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Якщо ви маєте бізнес і наймаєте людей працювати, то важливо всі папери оформити правильно. Якщо не дотримуватися правил, можуть бути штрафи.

Це стосується всіх: і великих компаній, і тих, хто працює на себе. Про це написано у законі про роботу. Так що краще перевірити, щоб усе було гаразд з документами.

Штрафи за роботу без оформлення залежать від мінімалки. До квітня штрафи рахують від 7100 грн, після - від 8000 грн. Тримайте всі папери в порядку, щоб уникнути проблем.

Людина, яка працює без офіційного договору, або зарплата йде повністю "в конверті" без податків, чи робітник оформлений на частковий день, але працюєте на повну ставку – тоді він бути готовим до великого штрафу.

За кожного такого працівника можуть нарахувати штраф у розмірі десяти мінімальних зарплат.

Нагадаємо, від 67 до 200 тисяч за кожного "зайця": в Україні жорстко штрафуватимуть за неоформлених працівників

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, своїми ініціативами Міністерство економіки посилює ситуацію на ринку праці і виганяє бізнес в інші країни – економіст