Українці роками працюють для того, щоб забезпечити собі хоч якусь турботу від держави в старості. Але виходить так, що виплат часто не вистачає.

Але, як виявилося, можна взагалі залишитися без них, якщо втратити частину стажу або весь трудовий стаж. У яких випадках це може статися, повідомили в Пенсійному фонді України.

Пенсія. Фото: скрін youtube

Важливо звертати увагу на заповнені дані у трудовій книжці не тільки при отриманні пенсії, а й одразу, як влаштовуєтеся на роботу.

Про це розповіли у Пенсійному фонді України. Так, перераховані найпоширеніші помилки, які можуть виникнути під час оформлення трудової книжки:

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще
  • дата, назва посади, назва організації або підприємства, номер та дата наказу, підпис керівника та його прізвище (ПІБ), печатка повинна бути відображена при прийнятті на роботу;
  • зміни у назві підприємства чи їх реорганізація мають бути також зафіксовані;
  • записи у трудовій книжці не повинні бути виконані "іншим чорнилом" після попередніх записів про прийняття або звільнення. Помилки повинні бути виправлені окремим записом, який повинен бути завірений відповідно до вимог.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Тільки роботодавці можуть вносити зміни до трудової книжки, якщо вони не є винуватцями неточностей. Зокрема, при зміні прізвища важливо зазначити відповідний документ та дату його видання.

Нагадаємо, як "вибити" невиплачену пенсію: адвокат усе розклав по поличках.

Раніше ми повідомляли про підвищення пенсій із 25 березня: у кого і на скільки в Україні зростуть виплати.