Незважаючи на складну обстановку через війну, українські пенсіонери продовжують отримувати свої пенсії. Проте, більшість із них опиняються у скрутному матеріальному становищі.

За даними Пенсійного фонду, близько третини українських пенсіонерів одержують щомісячні виплати, розмір яких не перевищує 3 тисячі гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Але є низка пільг, на які можуть претендувати пенсіонери в Україні. Маючи відповідне посвідчення, вони мають право на безкоштовний проїзд у громадському наземному транспорті, за винятком таксі.

Також їм доступний безкоштовний проїзд залізничним транспортом приміського сполучення, незалежно від їхнього місця проживання.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонери також можуть отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Для цього їм потрібно звернутися до соціальних служб та надати відповідні документи, такі як заява та декларація про доходи.

Важливо відзначити, що для пенсіонерів також передбачено безкоштовну юридичну допомогу, яка може бути повністю або частково фінансована з державного бюджету. Вони також мають право безкоштовно паркувати транспортні засоби.

Крім того, згідно із законодавством України, пенсіонерів звільнено від сплати земельного податку, що також є полегшенням для них.

Крім того, Знай.ua повідомляв, 4000 гривень чи 50% знижки на комуналку: хто з українців отримає допомогу

Також наш портал інформував, що тепер не проблема: українцям спростять отримання субсидій, але з одним нюансом

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що платити можна на чверть менше: як отримати знижку на комунальні послуги