В одному з українських міст готуються скоригувати тариф на вивіз сміття до "економічно обґрунтованого рівня". Про це йдеться у повідомленні від лиманської адміністрації на платформі "електронної демократії" E-DEM.

На Донеччині мешканцям міста Лиман готують тарифний "сюрприз". Місцеве комунальне підприємство, яке займається вивезенням побутових відходів, закликає перерахувати тарифи, що діють, і дотягнути їх до економічно обґрунтованого рівня.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Комунальники наголошують, що тарифи на послуги не переглядалися з 2020 року. За цей період суттєво зросла мінімальна заробітна плата, а також вартість палива та обслуговування техніки. У результаті підприємство неспроможна нормально функціонувати.

Економічно обґрунтованим вважається тариф у розмірі 143,7 гривні за кубометр відходів. Для порівняння, поки що чинний тариф для населення становить 114 гривень за кубометр. В той самий час для юридичних осіб плата складає 132 гривні, а для бюджетних установ – майже 109 гривень за куб.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

До 25 березня триватимуть громадські обговорення питання про підвищення тарифів. Споживачі можуть звертатися до міськради із зауваженнями та пропозиціями з цієї ініціативи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям без субсидій та пільг допоможуть у нерівній боротьбі з комунальними платіжками.

Також наш портал інформував, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.

Крім того, ми писали, заплатити доведеться більше, ніж заборгували: комунальники порадували неплатників.