Українцям можуть зменшити тарифи на деякі комунальні послуги. Втім, якщо й пощастить, то обмеженій кількості споживачів.

На Івано-Франківщині у місті Долина розглядають можливість зниження тарифів на воду та каналізацію. Про це в інтерв'ю інформатор розповів міський голова Іван Дирів.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

У Долині місцевий водоканал вперше за багато років закінчив попередній рік із доходом. Це стало можливим завдяки активній модернізації, адже до цього підприємство потопало в боргах і працювало на збитки.

Чиновник заявив, що роботи з модернізації водоканалу вестимуться й надалі, тому він упевнений, що ситуація ставатиме лише кращою. Якщо доходи зростатимуть, то з'являться умови для перегляду тарифів на водопостачання та водовідведення у бік зниження. Втім, конкретних термінів поки що не називають.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

"Мрію, що ми дійдемо до того, що будемо знижувати тариф. Я боюсь зараз називати якісь конкретні терміни чи суми, але ми до цього йдемо", - заявив Іван Дирів.

Варто зазначити, що в інших регіонах України активно підвищують тарифи на воду та каналізацію. Зокрема, з 1 квітня може відбутися перший етап подорожчання послуг водоканалів у більшості великих міст.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, експерт розсекретив нові тарифи на газ в Україні: на скільки "поважчають" платіжки.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, ми писали, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.