Для українців з низьким доходом розкішшю стають навіть найзвичніші продукти харчування. Вкотре підстрибнули ціни на рисову крупу, а також вершкове масло. На високій позначці утримується цінник на вермішель. Про це свідчать дані Мінфіну.

Великі мережі супермаркетів оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель. Деякі товари обійдуться трохи дешевшими, але більшість - стали ще дорожчими.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на рис

Середня вартість довгого рису збільшилась із 58,44 до 58,80 гривні за кілограм. Водночас пропарений рис подешевшав із 65,91 до 64,57 гривні за кілограм. Відразу на 1 гривню виріс цінник на круглий рис – до 72,55 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Ціни на вершкове масло

Олія вершкове "Селянське 72,5%" знову зросла в ціні. Середня вартість збільшилася з 71,31 до 72,12 гривні за 200 грамів. Олія вершкове "Яготинське 73%" подорожчало з 78,51 до 79,13 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вермішель

Середня вартість короткої вермішелі знизилася лише на 1 копійку – до 28,95 гривні за кілограм. Водночас довга вермішель у ціні не змінилася – 24,90 гривні за кіло.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можна забивати холодильники: ковбаса, сосиски та сардельки стали дешевшими.

Також наш портал інформував, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.