В Україні до державного бюджету хочуть зібрати ще більше грошей, тому було вирішено, що тепер і підприємці (ФОПи) мають платити військовий збір. І не просто платити, а й платити більше, ніж було до цього.

В Україні, коли в 2014 році почались військові дії, уряд вирішив, що людям потрібно допомагати армії грошима. Для цього зробили новий збір – військовий. Спочатку думали, що це буде тільки на якийсь час, але згодом, коли ситуація в країні не покращилася, вирішили залишити його назавжди. До цього моменту певна група підприємців вже платила цей збір, але не всі.

Податкова, скріншот: YouTube

Тепер уряд має новий план. Вони хочуть, щоб військовий збір платили всі підприємці без виключення. Додатково, при купівлі або продажу будинків, квартир і навіть при купівлі ювелірних виробів, люди теж мають віддавати державі трохи більше грошей. І це ще не все, адже планується збільшити і саму суму, яку треба буде платити як військовий збір.

податки, фото з інтернету

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

У Верховній Раді вже готують закон, який описує всі ці зміни, і скоро його почнуть обговорювати. Уряд сподівається, що ці нововведення допоможуть зібрати додаткові кошти для країни, а саме – на 44 мільярди гривень більше. Це дуже важливо для підтримки армії та інших потреб країни в такий непростий час.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, податківці вас не чіпатимуть: кому з українців не загрожують перевірки у 2024 році