Останнім часом в Україні яйця та олія стали коштувати менше, так само як і деякі овочі. Цікаво, чому ціни йдуть вниз і чи це буде продовжуватися далі?

Так от хто б міг подумати: експерти вгадали на всі 100%. Яйця в магазинах впали в ціні на 3%, а олія здивувала всіх - подешевшала на цілих 13%.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Але не все так радісно: вершкове масло та банани подорожчали майже на 10%, а яблука зросли в ціні на 7%. Навіть куряче філе трохи додало у вазі – на 0,6%. А ось ціни на третину інших товарів залишились на місці.

Щодо овочів для борщу, якими всі так турбувалися, то тут сюрприз: мінімальні ціни на картоплю не змінилися, а морква та капуста навіть подешевшали. Але якщо говорити про картоплю, то треба врахувати, що йдеться про мінімальні ціни, тоді як середні цінники по супермаркетах коливаються від 23 до 32 гривень за кіло.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

ціни на продукти/скриншот

За місяць у магазинах все подорожчало на 0,4%, а за рік – на 2,4%. Яйця та цукор стали дешевшими, а олія впала в ціні на 16,7%.

ціни на продукти/скриншот

У лютому пішли ціни на овочі, олію та сир. А лідери подорожчання за рік – олія, молоко, м'ясо, сир та хліб.

Готуйтесь, у середині весни ціни на овочі можуть трохи впасти, коли з'явиться турецька продукція. Але радіти дешевим яйцям, олії та цукру недовго – виробники вже в мінусі, тож може статися скорочення виробництва.

ціни на продукти/скриншот

З молоком складніше через проблеми з поголів'ям та логістикою, так що на нього не чекайте знижок. А ось хліб, м'ясо та риба можуть підскочити у ціні. Так, весна принесе і зростання цін, інфляція піде нагору.

Нагадаємо, вже й каша стає "розкішшю": супермаркети оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, наближається сезон імпортних фруктів: чи зможуть українці собі дозволити.