Українці з боргами за комунальні послуги можуть навіть не сподіватися, що їх "пронесе". Підприємства почали активно вибивати борги та використовують для цього різні "важелі впливу". Що чекає на неплатників, нагадали на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

Комунальники заявляють, що більшість споживачів вчасно платять за надані послуги. Проте існує відсоток громадян, які мають борги та продовжують їх накопичувати.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

З цією категорією споживачів триває активна боротьба. Постачальники послуг направляють до судів тисячі позовних заяв для примусового стягнення заборгованості. Далі виконавча служба може блокувати банківські рахунки чи навіть заарештовувати майно.

Комунальники нагадують, що так чи інакше доведеться заплатити кожному, тому краще не доводити справу до суду і скористатися доступними механізмами для поетапного погашення боргу.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Для ФОП вступили у дію нові правила

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Якщо важко сплачувати одразу всю суму боргу – його можна реструктурувати та сплачувати частинами. Механізм поетапної оплати боргу дозволить знизити фінансове навантаження на сімейний бюджет та рівномірно розподілити виплати по погашенню заборгованості", - дали пораду боржникам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям без субсидій та пільг допоможуть у нерівній боротьбі з комунальними платіжками.

Також наш портал інформував, через комуналку доведеться залазити в кредити: українцям затвердили нові тарифи одразу на дві послуги.

Крім того, ми писали, "сюрпризи" не виключаються: що буде з тарифами на комуналку після опалювального сезону.