Вже у квітні пенсіонерам знову перерахують виплати, проте під підвищення потраплять не всі громадяни. Кому збільшать пенсії, а кого індексація обійде стороною, йдеться у постанові Кабміну №185.

Пенсійні виплати у квітні підвищать лише деяким категоріям пенсіонерів. По-перше, із 1 квітня відбудеться автоматична індексація пенсій для пенсіонерів, які продовжують працювати. Новий розмір виплат буде розрахований відповідно до новонабутого страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також через збільшення мінімальної зарплати підвищиться гарантована пенсія для українців віком від 65 років, які мають повний стаж. Відповідно до законодавства пенсії таких громадян не можуть бути нижчими за 40% від встановленої мінімальної заробітної плати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

У квітні мінімальну зарплату буде підвищено до 8 тисяч гривень, а мінімальну пенсію 65-річних українців - до 3200 гривень.

Варто нагадати, що 1 березня було проіндексовано виплати понад 10 мільйонів пенсіонерів. Розміри пенсій збільшились від 100 до 1500 гривень. При цьому середній розмір пенсії збільшився до 5792,02 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.

Також наш портал інформував, молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.