Якщо хотіли приготувати борщ, але відкладали через високі ціни на овочі, то саме час вирушати на закупки. У супермаркетах стали доступнішими капуста, буряк і картопля. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети перерахували ціни на овочі із "борщового набору". Доступнішими стали капуста, буряк та картопля, проте суттєвого обвалу цін не відбулося.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на капусту

Середня вартість білокачанної капусти знизилася з 15,27 до 13,84 гривні за кілограм. Найнижчий цінник на овоч виставили у мережі Varus – 11,90 гривні за кілограм. Молода капуста продовжує дорожчати – середня вартість уже 73,57 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Показати ще

Ціни на буряк

Середній цінник на буряки зменшився – з 18,33 до 17,94 гривні за кілограм. Найвища вартість коренеплоду спостерігається у мережі Megamarket – 25,92 гривні, а найнижча вартість у Varus – 13,40 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Ціни на картоплю

Оновився і середній цінник на картоплю. Замість 26,01 гривні за кіло доведеться заплатити вже 25,60 гривні. Ціни на овоч коливаються від 22,60 до 30 гривень за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, готуй миску – буде салат: в Україні супермаркети оновили ціни на часник, цибулю та моркву.

Також наш портал інформував, вже й каша стає "розкішшю": супермаркети оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.