Київ, столиця України, завжди славився своєю динамічною атмосферою, а тепер він посів лідируючу позицію щодо цін на паркування та гаражі серед інших міст-мільйонників країни.

Навіть попри те, що у рейтингу вартості оренди житла Київ поступається Львову, за вартістю нежитлових приміщень він залишається на вершині.

Паркування на велодоріжці, фото: Unian

За даними OLX, середня вартість гаража у столиці становить 306 755 гривень, що на 15,6% вище, ніж попереднього року. За місце паркування доведеться викласти ще більше – 864 655 гривень, збільшившись на 9,5% за минулий рік.

За даними OLX, вартість оренди гаражів у Києві становить у середньому 2700 гривень, а паркувальних місць – 3500 гривень. Порівнюючи з 2023 роком, ціни зросли на 8% та 16,5% відповідно.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Проте не лише Київ б'є рекорди за цінами. У Дніпрі медіанна вартість паркувального місця становить 713 826 гривень, у Львові – 537 900 гривень, в Одесі – 531 278 гривень, а у Харкові – 469 969 гривень.

Варто зазначити, що вартість оренди гаражів та паркувальних місць також помітно вища у столиці та інших великих містах України порівняно з більш невеликими містами.

Ці дані говорять про високий попит на місця для паркування та гаражі в урбанізованих районах, де конкуренція за обмежені ресурси досить висока.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Вам буде цікаво дізнатися, нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.