Українські супермаркети показали нові ціни на популярні соуси та спеції – більшість товарів стали ще дорожчими. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям доведеться ще більше витратитися, щоб поповнити домашні запаси найнеобхідніших спецій і соусів.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на кетчуп та майонез

Кетчуп "Торчин" до шашлику в середньому коштуватиме 30,04 гривні за 270-грамову упаковку. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то середня ціна продукту збільшилася лише на 4 копійки. Але слід зазначити, що нинішній цінник є рекордно високим.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Разом з тим, майонез обійдеться відчутно дешевше. Продукт ТМ "Королівський смак 67%" подешевшав із 45,47 до 45,22 гривні за 300-грамову упаковку. Середня вартість майонезу "Щедро 67%" впала із 46,82 до 38,64 гривні за 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Ціни на спеції

Приправа "Еко для шашлику" збільшилась у вартості з 8,10 до 8,33 гривні за 20 грамів.

Ціни на спеції. Фото: скрін Мінфін

Водночас чорний перець горошок подорожчав із 15,32 до 15,76 гривні за 20 грамів. За 10-грамову упаковку доведеться віддати в середньому 7,80 гривні, що майже на 40 копійок дорожче, ніж місяцем раніше.

Ціни на спеції. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вже й каша стає "розкішшю": супермаркети оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель.

Також наш портал інформував, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, з "худим" гаманцем у супермаркеті робити нічого: як змінилися ціни на популярні консерви.