В Україні існує правило, яке дозволяє клієнтам скасувати обмін доларів в обмінниках та касах протягом 15 хвилин після укладання угоди. Це означає, що якщо вам раптом захочеться передумати, ви матимете шанс повернути гроші без втрати комісії.

За словами Національного банку України, цю можливість передбачено постановою №2 "Про затвердження Положення про здійснення угод з валютними цінностями".

валюта

Потрібно мати при собі квитанцію або розрахунковий документ, щоб здійснити зворотний обмін.

Крім того, варто переконатися, що іноземна валюта відповідає зразкам та описам на офіційних сайтах центральних банків інших країн. Це допоможе уникнути проблем під час обміну.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Нацбанк готовий приймати звернення громадян у разі відмови обміняти валюту через рік випуску чи статки банкнот. Якщо буде виявлено порушення, порушникам загрожують адекватні заходи.

Курс валют, фото: Знай.иа

"ПриватБанк" повідомляє, що видає лише перевірені банкноти, які відповідають стандартам. Навіть старіші купюри, випущені 1996 року, приймаються в обмінних пунктах та касах.

У разі відмови обмінника чи каси приймати долари, клієнт має право звернутися до Національного банку та написати скаргу. Якщо скарга підтвердиться, вони можуть бути оштрафовані. Клієнт також має право відмовитись від обміну, якщо йому не задовольняє стан купюри.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що вдасться вкластися на старість: плюси і мінуси приватних пенсійних фондів

Також наш портал інформував, потрібно бути готовим: що буде з курсом долара до літа