Для багатьох громадян України питання накопичення страхового стажу для отримання гідної пенсії у майбутньому стає справжнім викликом.

Через різні життєві обставини люди не встигають напрацювати необхідну кількість років, яка б дозволила їм розраховувати на пристойний розмір виплат після виходу на заслужений відпочинок. Однак законодавство пропонує вихід із цієї скрутної ситуації – докупити страховий стаж, який бракує.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

В Україні існує можливість досить просто та зручно поповнити свій "пенсійний капітал" , докупивши необхідну кількість стажу.

За допомогою спеціального онлайн-інструменту ця процедура зводиться до кількох простих кліків. Громадяни можуть внести необхідну суму за певний час одноразовим платежем або розбити оплату на частини, уклавши відповідний договір на строк від одного року.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Пенсіонери / фото: Freepik

Все, що потрібно зробити – укласти угоду з Пенсійним фондом за допомогою електронного підпису через такі популярні сервіси, як Дія. Підпис або Gov.ID.

Така послуга стане в нагоді для різних категорій громадян. Насамперед, вона буде корисна українцям, які працюють за кордоном, але охочим накопичувати стаж для отримання пенсії на батьківщині.

Нагадаємо, катастрофа у пенсійній системі вже близько: українці можуть втратити до 20% своїх виплат

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть втратити субсидію: про які зміни потрібно повідомляти ПФУ, щоб не було біди

Знай.ua писав, чому пенсіонерам краще бути "повненькими": лікарі розкрили секрет зайвої ваги