Блакитне паливо обійдеться українцям дорожче. Деяким споживачам доведеться доплачувати від 110 до 300 гривень, щоправда, не щомісяця, а раз на 3-5 років. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

За обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках мають платити мешканці. Плата стягуватиметься з кожної квартири раз на три чи п'ять років.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Начальник служби технічного обслуговування Львівської філії "Газмережі" Богдан Кузь пояснив, що періодичність проведення ремонтних робіт залежатиме від стану газових мереж у конкретному будинку.

Наприклад, мешканці багатоповерхових будинків, які були збудовані понад 20 років тому, платитимуть за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж кожні три роки. Мешканці нових будинків – раз на 5 років.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Бригада газовиків, скрін: YouTube

Розмір плати буде встановлений індивідуально для кожного будинку та залежатиме від ряду факторів. Як заявили в "Газмережах", для мешканців Львова послуги коштуватимуть 110-300 гривень.

"Вже проведено кошторисну вартість робіт. Це – від 110 до 300 гривень на одну квартиру", - заявив Богдан Кузь.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.