Українцям нагадують про необхідність прибирати за домашніми тваринами під час прогулянок. За недотримання правил благоустрою передбачено штрафи. Про це йдеться на facebook-сторінці Зеленодольської міської територіальної громади.

Власників домашніх тварин закликають стежити за улюбленцем під час прогулянок та тримати їх подалі від рослинних насаджень у громадських місцях. Річ у тім, що продукти життєдіяльності домашніх вихованців містять кислоти та солі, які негативно впливають на рослини.

Вигул собаки. Фото: скріншот YouTube

"Будьте уважні та слідкуйте за вашими тваринами під час прогулянок у парках. Нагадуємо про важливість прибирання за вашими домашніми улюбленцями під час прогулянок, щоб зберегти красу навколишнього середовища та здоров'я рослин!", - попередили власників тварин.

Вигул собаки, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Українців, які не контролюватимуть тварин і прибиратимуть за ними у громадських місцях, каратимуть згідно із законодавством.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штрафи за недотримання правил благоустрою. Заплатити доведеться від 340 до 1360 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перетин кордону з домашніми вихованцями: документи, які потрібно зібрати господареві.

Також наш портал інформував, штрафи до 300 тисяч гривень: українцям нагадали, як не можна "заощаджувати" електроенергію.

Крім того, ми писали, попередженням не відбудетеся: кому з українців вліплять до 6 тисяч гривень штрафу.