Українські супермаркети не перестають підвищувати ціни на більшість популярних продуктів. Цього разу під суттєве подорожчання потрапили яловичина, бекон та твердий сир. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

У переліку делікатесів пересічних українців несподіване поповнення – яловичина, бекон та твердий сир. Нові ціни роблять ці продукти практично недозволеною розкішшю, особливо для тих, хто живе на одну пенсію або мінімальну зарплату.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на яловичину

Яловичина гуляш у середньому продається по 288,72 гривні за кілограм. Здорожчання у березні склало 21,02 гривні. У деяких торгових мережах цінник на це м'ясо сягає 339 гривень за кілограм.
Яловичі ребра також подорожчали, але не так відчутно. Середній цінник зріс із 160,95 до 162,95 гривні за кіло.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Ціни на бекон

Середня вартість бекону "Укрпромпостач" збільшилась із 380,44 до 406,38 гривні за кілограм. У супермаркетах цінники на продукт коливаються від 379 до 437,29 гривні за кіло в залежності від мережі.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% в середньому коштуватиме майже 500 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то подорожчання становило майже 25 гривень. Також серйозно подорожчав твердий сир Комо російський 50%. Середня вартість товару збільшилася з 421,89 до 452,85 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вже й каша стає "розкішшю": супермаркети оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель.

Також наш портал інформував, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.