Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук звернулася до мешканців прифронтових територій із серйозним закликом: "Не повертайтеся до своїх будинків, поки там небезпечно". Цей дзвін до здорового глузду був адресований мешканцям Донецької області та інших регіонів, схильних до військових дій.

Вона обіцяла допомогу евакуйованим людям, гарантуючи виплати та розселення, щоб забезпечити їм все необхідне для комфортного проживання.

Переселенці, фото з focus.ua

Однак, вона застерегла їх від передчасного повернення, нагадавши, що це насамперед питання їхньої власної безпеки.

Слова віце-прем'єра викликали змішані реакції українців, особливо з урахуванням нещодавнього рішення про припинення виплат ВПО, що опинилися у скрутних положеннях.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Ірина Верещук / фото: Facebook

Де жити тим, яким довелося покинути свій будинок через війну? Де працювати? Держава не може повністю утримувати цих людей, бо їх надто багато, а грошей немає, і громадськість висловила вкрай обурені коментарі до слів Ірини:

  • "Читаючи ваш пост, можна припустити, що вас хвилює доля жителів Донецької області... Ви вже допомогли скасувати виплати ВПО. Дякую, таким вчинком ви показали свою турботу та любов до мешканців прифронтових територій!"
  • "Відповідайте, будь ласка, відповідь, які партнери України попросили скасувати виплати ВПО? Що робити людям далі, якщо ми не потрібні нашій державі?"

Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook

Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook

Це стало темою запеклих дискусій, що посилило розбіжності між державою та її громадянами з питань соціальної підтримки та безпеки.