В умовах, коли країна переживає важкі часи, як-от війну чи інші надзвичайні ситуації, деякі правила можуть змінюватись, аби забезпечити безпеку та стабільність.

Одне з таких правил стосується того, як ми використовуємо свій час на роботі та відпустку. Якщо ти працюєш на дуже важливій роботі, яка допомагає країні працювати (наприклад, на енергетичному об'єкті, у транспорті або в зв'язку), твій роботодавець може попросити тебе відкласти свої плани стосовно відпустки на пізніше.

Відпустка. Фото: Youtube

Це не означає, що всім заборонено відпочивати. Якщо твоя робота не впливає безпосередньо на критичні процеси в країні, ти, як і раніше, маєш право на відпустку згідно із законом і умовами трудового договору.

Деякі категорії працівників, наприклад, жінки, які перебувають у декретній відпустці або відпустці для догляду за дитиною, також зберігають своє право на відпочинок.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Дектретна відпустка. Фото: Youtube

Головне пам'ятати, що ці заходи тимчасові і зроблені не для того, щоб комусь нашкодити, а для того, щоб допомогти країні пережити важкі часи. Коли ситуація стабілізується, можна буде насолоджуватися відпусткою як зазвичай.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 33 повістки за відпустку: чоловік назбирав рекорд за відпочинок на Закарпатті

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українським працівникам обіцяють "райські умови": більше відпочинку та менше паперової тяганини

Також, Знай.ua писав про виїхав як волонтер, а потрапив на Мальдіви: чоловіка блогерки Тані Пренткович "спалили" на лазурному березі