В Україні зростуть ціни на бензин, дизель, а також автогаз через підвищення акцизу на паливо. Відповідний законопроєкт схвалено Кабінетом міністрів України, повідомляє у своєму telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

Кабмін схвалив підвищення акцизу на пальне, але відповідний законопроєкт має ще пройти голосування у Верховній Раді. Якщо документ буде ухвалено народними депутатами, то вже цього року акциз на бензин буде підвищено на 29,1 євро, на дизпаливо – на 38,1 євро, а на скраплений газ – на 3,6 євро за кожні 1000 літрів.

АЗС. Фото: скрін youtube

Підвищення акцизів на всі види палива проводитиметься поступово, аж до 2028 року.

Податки на пальне. Фото: Telegram-канал Залізний нардеп

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Засновник транспортної групи компаній та мережі заправок "Прайм" Дмитро Льоушкін у коментарі УНІАН розповів, як можуть змінитись ціни на АЗС після першого підвищення акцизу.

АЗС. Фото: скрін youtube

Так, за попереднім прогнозом експерта, у 2024 році дизельне паливо може стати дорожчим приблизно на 2 гривні за літр, а от зріджений газ зросте у вартості всього на 20 копійок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відсутність цих речей може коштувати життя: водіям нагадали, що обов'язково має бути в авто під час воєнного стану.

Також наш портал інформував, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українських водіїв попередили про небезпеку звичайної ганчірки: як через це не потрапити на "гачок" аферистів.