Українські військові, які воювали і мають статус учасників бойових дій, мають право на пільги від держави. У законі про ветеранів є цілий список, як їх підтримують.

Ветерани можуть платити за комуналку на 75% менше, а якщо є інвалідність, то взагалі не платять. Їм допомагають з житлом: хто потребує краще місце для життя, отримає його, а також дають землю під будівництво або город.

Якщо хтось отримав поранення, то вони мають швидше отримати квартиру. Можна взяти позику на будинок і платити її зручно.

Пільги для УБД. Фото: Youtube

Щоб ветерани, які брали участь у бойових діях, могли скористатися знижками на оплату комунальних послуг у 2024 році, їм потрібно спочатку офіційно отримати статус учасника бойових дій.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Після того, як статус учасника бойових дій отримано, військовому необхідно звернутися до Пенсійного фонду України з двома заявами: одна заява для внесення інформації до спеціального реєстру осіб, які мають право на пільги, а інша – безпосередньо для отримання пільг на комуналку.

Крім заяв, потрібно буде подати документи: паспорт, ідентифікаційний код і посвідчення учасника бойових дій, як оригінали, так і копії.

Пільги для УБД. Фото: Youtube

Це можна зробити, в сервісному центрі Пенсійного фонду, через інтернет на їхньому сайті або використовуючи мобільний додаток Дія, де все можна оформити за допомогою електронного підпису. Після обробки вашої заяви, вам повідомлять про рішення.

Не тільки сам ветеран може отримати такі пільги, а й його родина: батьки, дружина чи діти. Для цього їм знадобляться документи, що підтверджують родинні зв'язки, і довідка про те, що їх близький має статус учасника бойових дій.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, на які пільги можуть претендувати військові та їхні сім'ї

Також, Знай.ua писав про зробіть це обов'язково, щоб не залишитись без виплат: як отримати УБД