Весна принесла більш-менш теплу погоду, яка вже дає можливість вибиратися з будинків на шашлики, але ціни на м'ясо, як і раніше, "кусаються". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Щоб вибратися на шашлики наприкінці березня, доведеться непогано витратитися. Популярне м'ясо загалом не стає доступнішим для гаманців звичайних українців, але є й незначні зрушення у бік здешевлення.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на м'ясо

Шашлик зі свинини традиційно обійдеться дорожче. Ошийок у середньому коштуватиме 236,70 гривні за кілограм, що більш ніж на 9 гривень дорожче, ніж минулого місяця. Водночас у супермаркетах подешевшав готовий шашлик зі свинини. Середній цінник знизився із 206,52 до 194,70 гривні за кіло. Ребра подорожчали – із 183,13 до 187,20 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Шашлик з курятини вийде бюджетнішим, але ціни на це м'ясо також доступними не назвеш. Так, гомілка в середньому зросла в ціні з 78,85 до 86,95 гривні за кіло. Стегна злетіло в ціні одразу майже на 13 гривень та в середньому продається по 119,45 гривні за кіло.

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на маринад

Маринад "Верес" до шашлику пропонується за середньою ціною 28,47 гривні за 140 грамів. Продукт трохи подешевшав, якщо порівнювати з минулим місяцем.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, це вам не по кишені: яловичина, бекон та сир тепер для багатіїв.

Також наш портал інформував, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Крім того, ми писали, доведеться гарненько розщедритися: супермаркети засмутили новими цінами на рибу.