Нещодавно почали ширитись чутки, що деякі переселенці в Україні можуть втратити свої виплати. Говорять, що це торкнеться тих, хто може сам працювати або має непоганий дохід – більше 9400 гривень на одну людину.

І навіть пенсіонерам зі статусом ВПО, які отримують пенсію більше цієї суми, можуть припинити допомогу. Але не панікуйте! Юристи придумали крутий онлайн-тест, який допоможе швидко зрозуміти, чи варто вам хвилюватися про виплати.

Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо ви або хтось із ваших друзів або родичів опинились у невизначеній ситуації, пройдіть цей тест. Це швидко і легко, і ви одразу дізнаєтесь, на що можете розраховувати.

Організація "Юридичний порадник для ВПО" запустила зручний інструмент для українців, що шукають відповіді на питання щодо права на отримання виплат. Вони розробили спеціальний чат-бот, який допоможе з'ясувати, чи маєте ви право на допомогу. Ось як можна скористатися цим інструментом:

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Перейти за посиланням: Спочатку потрібно відкрити чат-бот, перейшовши за вказаним посиланням.

Навігація у меню: У головному меню знайдіть розділ "Основні питання", де виберіть "Виплати/Пенсії", потім "Допомога ВПО", і нарешті "Тест на виплату".

Відповідайте чесно: Важливо максимально уважно та чесно відповідати на запитання тесту, обираючи варіанти "Так" або "Ні".

Дізнайтесь результат: Після завершення тесту ви отримаєте відповідь, чи маєте право на продовження виплат.

Виплати. Фото: скрін youtube

Важливо пам'ятати, що результати тесту не є абсолютно точними. Вони дають загальне уявлення, але кожен випадок може розглядатися індивідуально.

Якщо результати тесту здаються вам сумнівними або вас вони не влаштовують, необхідно звернутися за консультацією безпосередньо до відповідальних установ, таких як ЦНАПи, селищні чи міські ради. Також можна звернутися за додатковою юридичною допомогою до професійних адвокатів.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, потрібно повертатись? У Німеччині визначилися з українськими чоловіками, які ховаються від мобілізації

Також, Знай.ua писав про тепер біженцям можна не хвилюватися: де українцям продовжили допомогу