Деяким споживачам повернуть частину грошей, переплачених за електроенергію. Про це на офіційній facebook-сторінці повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Громадам Рівненщини повернуть понад 5,3 мільйона гривень, переплачених за послуги електропостачання. Зазначається, що прокурорами було доведено завищення постачальником цін на електроенергію для освітніх та медичних закладів.

Електроенергія Фото: скрін youtube

"Прокурори органів Рівненської обласної прокуратури вкотре довели факти неодноразового безпідставного збільшення ціни за одиницю товару та укладення незаконних додаткових угод до договорів на постачання електроенергії для освітніх та медичних закладів громад Рівненщини та закладів обласного підпорядкування", - йдеться у повідомленні.

Переплата за світло. Фото: скрін facebook.com/rvoblprokuratura

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Важливо наголосити, що побутові споживачі захищені від можливих неправомірних дій постачальників електроенергії. Для населення діє фіксований тариф – 2,64 гривні за кВт/год.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

У той самий час для непобутових споживачів тарифи на світло можуть коригуватися щомісяця з урахуванням коливання ринкових цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили".

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, плату за роздруківку та доставку платіжок пропонують "повісити" на споживачів: у YASNO зробили заяву.