З вересня 2024 року Україна приєднається до міжнародного автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки громадян відповідно до Єдиного стандарту звітності (CRS).

Це стане можливим після того, як у березні 2023 року Верховна Рада ухвалила закон №2970. Першим звітним періодом стане друге півріччя 2023 року, а надалі звітуватимуть за повний календарний рік. Мета такої системи – посилити контроль за сплатою податків українців. Наразі податкові органи отримають доступ до інформації про рахунки українських громадян у закордонних банках.

Гроші. Фото: скрін youtube

Це нововведення викликало занепокоєння серед багатьох українців, які через війну змушені були виїхати за кордон. Деякі з них уже розпочали власний бізнес у країні свого перебування, відкрив там рахунки у банках і може й не підозрювати, що все одно зобов'язаний декларувати свої доходи в Україні.

До 1 травня всі біженці мають подати декларації про отримані доходи, у тому числі закордонні, до Державної податкової служби України.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube

Однак зараз не потрібно турбуватися тим українцям, у кого загальна сума коштів на закордонних рахунках станом на 31 грудня 2023 року не перевищуватиме 250 тисяч доларів США. Однак, якщо соціальна служба країни, де знаходиться біженець, дізнається про його грошові заощадження в місцевих чи українських банках, то доведеться повернути всю отриману за два роки соціальну допомогу, сплачене житло та медичне страхування. Тільки для однієї людини ця сума може становити близько 20 тисяч євро.

Нагадаємо, росіянка видає себе за українку в німецькому таборі для біженців: ще й скаржиться на хейт

Як повідомляв "Знай.uа", українка, яка втекла через війну в Європі, пояснила, що не так з Нідерландами

Знай.ua писав, тепер біженцям можна не турбуватися: де українцям продовжили допомогу