Уряд Польщі готує значні зміни в законодавстві щодо допомоги українським біженцям. Зокрема, планується скасування фінансування харчування та проживання у гостьових будинках для груп до десяти осіб.

Також вводиться новий механізм у виділенні дозволів на тимчасове проживання для біженців з України, які будуть видаватися на три роки.

люди в Польщі, скріншот з відео

За даними уряду, наразі у центрах колективного розміщення проживає 39 937 осіб, що становить 4,2% від загальної кількості біженців у Польщі.

Мацей Душчик, заступник міністра внутрішніх справ, відповідальний за міграційну політику, визнав, що більшість з них не зможе впоратися без підтримки.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Ми розглядаємо питання про часткову оплату, тому що виникла проблема, що належне за спеціальним законом громадянин України, а не громадянин Польщі, є рівноцінним. Ми повинні це збалансувати. Справа в тому, що держава допомагає, наприклад, українській біженці з дітьми, даючи їй житло та їжу, але не гарантує такого захисту польській матері", - сказав він.

Під нові правила підпадатимуть лише ті місця, які мають відповідні домовленості з воєводою, що, зокрема, дозволить державі краще контролювати ситуацію та забезпечити необхідний рівень підтримки біженцям.

Україна та Польща, скріншот: YouTube

Однак залишається питання про те, як уряд вирішить проблему українських дітей, які не відвідують школу. Ці зміни мають надійти в силу з наступного року і можуть відобразитися на умовах перебування та адаптації українців в Польщі.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українців чекають неприємності у Польщі, якщо вони порушать це правило: "Такі громадяни втрачають усі"

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українцям готують грошові допомоги: розрахують окремо для кожного