З 1 квітня в Києві вартість транспортної карти збільшиться з 50 до 75 гривень. Про це повідомили у "Головному інформаційно-обчислювальному центрі" Києва. Це зростання ціни пов'язане з удорожчанням виготовлення пластикової карти з чипом.

За час збереження тарифу з 2019 року, перелік транспортних послуг значно розширився, включаючи погодинні проїздні, проїздні з обмеженням та без обмеження кількості поїздок для студентів та учнів.

У місті вартість проїзду в пасажирському транспорті залишається на рівні 8 гривень, а в електричці - 15 гривень за поїздку.

Цифровий Київ. Фото: Youtube

"Київ Цифровий" - це мобільний додаток, запущений у 2021 році, що замінив Kyiv Smart City. Застосунок отримав 7 нових функцій у 2022 році, включаючи можливість оплати банківською карткою та гаджетами з NFC на всіх маршрутах комунального транспорту.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

У березні 2023 року проведено опитування у додатку "Київ Цифровий" щодо покращень, на які чекають користувачі. Мешканці столиці висловили бажання отримувати інформацію про зміни у громадському транспорті та перекриття доріг.

Фото: Міністерство цифрової трасформації

17 травня 2023 року у "Київ Цифровий" вдосконалено сервіс руху транспорту з можливістю отримувати підказки про закриті вестибюлі метро.

У червні 2023 року запущено цифрову карту для оплати проїзду у додатку "Київ Цифровий", яка автоматично прив'язується до банківської картки або смартфона.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua не дали безкоштовно проїхати маршруткою: як реагувати і куди звертатися

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, квітневе підвищення тарифів: скільки доведеться платити за проїзд в електротранспорті