Побутові споживачі електроенергії можуть влаштувати собі неприємність і переплатити за послуги. Відповідне нагадування опублікували на facebook-сторінці "Харківобленерго".

Фахівці обленерго нагадали, що облікові бази відкриті до 3 квітня включно і до цього часу кожен споживач має встигнути зняти та передати показники лічильника світла. Хто не встигне – може заплатити більше, ніж повинен.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Якщо цього не зробити, платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання", – попередили енергетики.

Українців закликають не нехтувати передачею показників та робити це у встановлений період щомісяця.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

"Показання лічильників треба передати протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду", - нагадали в обленерго.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Передавати покази споживачі можуть різними каналами зв'язку залежно від компанії, яка надає послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям малюють тисячі за тепло без жодного обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки можна буде без корвалолу: "Нафтогаз" пояснив, як уникнути надхмарних нарахувань.

Крім того, ми писали, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.