Якщо ви є українським біженцем, який вже на пенсії та отримуєте соціальну допомогу за кордоном, то треба звернути увагу на те, що ви повинні задекларувати цей дохід. Це необхідно зробити до 1 травня 2024 року.

Це правило впроваджується для того, щоб забезпечити більший контроль за податковими виплатами українців навіть у разі, коли вони знаходяться за кордоном.

Декларація про доходи, фото: Facebook

З 1 липня 2023 року українські банки матимуть можливість обмінюватися інформацією про фінансові рахунки своїх клієнтів з іншими країнами відповідно до стандартів CRS (Common Reporting Standard).

Це означає, що ваші фінансові операції можуть бути відстежені податковими службами як в Україні, так і в країні, де ви отримуєте соціальну допомогу.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Декларація доходів. Фото: скриншот Youtube

Також важливо знати, що кошти, розміщені на вашому рахунку в іноземному банку, не оподатковуються в Україні, якщо їхня сума не перевищує 250 000 доларів США. Проте, якщо сума перевищує цей ліміт, вам може загрожувати штраф.

Тому важливо бути уважними з усіма фінансовими операціями та правильно декларувати свої доходи, щоб уникнути можливих штрафів та проблем у майбутньому.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua Канада закриває двері для українців: програму завершено

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українців у Німеччині чекають штрафи у 600 євро, якщо вони не зможуть помістити "це" у ліву долоню

Також, Знай.ua писав про українцям у Німеччині готують великі зміни: більше ніякої допомоги