З нового року українські залізничні приміські перевезення отримали нову окрему філію, яка все ще формується, але обіцяє стати ефективним організатором перевезень.

Він об'єднуватиме всі аспекти, що відповідають за залізничні приміські маршрути: від центрального та регіональних адміністративних апаратів до депо та рухомого складу.

Укрзалізниця

Нещодавно журналісти розмовляли з Олександром Болдовим, директором нової філії "Приміська пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця", щоб розповісти про її перспективи.

Яка ситуація із компенсаціями проїздів?

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Минулого року "Укрзалізниця" отримала компенсацію менш як половину витрат на пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні.

Це означає, що кошти, які б піти на поліпшення умов перевезення, так і не надійшли. Проте є надія на покращення ситуації, оскільки відсоток відшкодування поступово зростає.

Вагони Укрзалізниці

"Місцеві органи влади йдуть назустріч, але не всі. І серед лідерів за боргами, на жаль, великі міста", – каже Олександр.

Якщо компенсації досягнуть 100% це значно зменшить збитки філії. Однак, навіть при повному відшкодуванні збитків від приміських перевезень залишаться, тому що тарифи нижчі від собівартості.

Робота зі взаємодії з місцевими органами влади, систематизації проектів та кураторства буде тепер у компетенції нової філії.

Укрзалізниця, фото Моя Вінниця

Як створення нової філії відіб'ється на пасажирах?

По-перше, зміниться сервіс: зручніші розклади, чітка інформація про затримки, сучасні канали продажу. По-друге, покращаться умови перевезення: чистота, освітлення, навігація.

"Ну і третій показник, над яким будемо працювати - це своєчасність руху поїздів. Пасажир повинен бути впевнений, що у певний час він приїде у певне місце", - сказав Олександр.

Раніше ми писали про те, що " Укрзалізниця" зважилася на серйозні зміни – і це абсолютно безкоштовно

Крім того, Знай.ua повідомляв про квітневе підвищення тарифів: скільки доведеться платити за проїзд в електротранспорті