Ось такі часи у нас зараз: мобільні оператори, незважаючи на все, "ляпають" зверху ціни на зв'язок, а уряд грошенят на "недодану" індексацію не обіцяє. А ви? Ви, головне не забудьте податки свої вчасно віддати.

Адже вони не просять, а вимагають, особливо за власне житло, як нагадує одне таке профільне видання.

мобільний оператор, скріншот з відео

Отже, якщо ти випадково володієте "зайвими" квадратами – понад 60 для квартири та понад 120 для дому, чи, не дай Бог, і тим і іншим одразу, і всього виходить більше 180 квадратів – то знайте, що віддавати державі треба.

Квитанції мають прийти до 1 липня, а платити – строго до 1 вересня. Якщо протягнете, то, штраф: спочатку +10% за 30 днів запізнення, потім +20%, якщо зовсім розслабитесь.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

податки, фото з інтернету

А скільки ж цього року вийде платити за ті квадрати? Місцеві власті вам рахунок вишлють, але за законом більше 1,5% від мінімалки на 1 січня 2023 року (так, за минулий рік рахуємо) брати не мають права. Мінімалка тоді була 6700 грн, а отже, власникам зайвих квадратів доведеться віддати чималеньку суму.

Але є й хороші новини: дехто від цього податку може і "відмазатися". Наприклад, якщо ваше житло опинилося в епіцентрі бойових дій, або там, де зараз панують окупанти, або взагалі зробилося непридатним для життя через військові дії.

Квітанції, скріншот: YouTube

І якщо раптом ви власник не одноосібно, а з кимось удвох чи навіть утрьох, то тут свої нюанси: сплачує кожен за свою частину, але якщо майно не поділене – домовляйтеся між собою, хто платник. Ну що ж, держава знає, як нас здивувати.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua нові правила для зарплат, податків та виплат ВПО: що чекати українцям з 1 квітня

Також, Знай.ua писав про на ФОПів чекають дуже важливі зміни: що станеться у 2024 році