Колекціонери активно полюють на рідкісні українські монети. Нерідко цінні екземпляри трапляються і серед копійок, які були або ще перебувають у обігу.

Наприклад, за 10 копійок можна отримати десятки тисяч гривень. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Монети. Фото: скрін youtube

Нумізмати готові платити великі гроші тільки за рідкісні та незвичайні різновиди монет. Знайти такі непросто, але часом удача усміхається зовсім несподівано.

Наприклад, за старі 10 копійок 1992 року можна отримати дуже значну суму – 26 500 гривень. Саме такий цінник виставив власник монети на спеціалізованому аукціоні.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Цінна монета. Фото: скрін violity

Вартість монети обумовлена ​​її рідкісним різновидом 1.34АБм. За словами експертів, така копійка зустрічається вкрай рідко - одна більш ніж на 30 тисяч штук.

Цінна монета. Фото: скрін violity

Така копійка навіть у поганому стані становить цінність і може бути продана приблизно за 5000-7000 гривень. Найцікавіше, що найчастіше 10 копійок цього різновиду знаходили в обігу, тому є сенс перевірити домашні "схрони" з копійками й, можливо, пощастить саме вам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шукайте монети номіналом 2,5 та 10 копійок: колекціонери можуть забрати за нечувані гроші.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за старі українські 5 копійок дадуть грошей більше, ніж багато хто заробляє за місяць: як виглядає монета.