В Україні настає час, коли частину пенсіонерів отримають додаткові виплати за попередні місяці. Йдеться про тих осіб, які після призначення чи перерахунку пенсії продовжували працювати та накопичили необхідний страховий стаж.

Згідно з повідомленням Пенсійного фонду України, автоматичний перерахунок пенсій буде здійснено для тих пенсіонерів, які на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу після попереднього призначення або перерахунку виплат. Сама процедура перерахунку була запланована на 1 квітня 2024 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Проте реалізація цього процесу відбудеться дещо пізніше – орієнтовно у червні. Це пов'язано з тим, що до Державного реєстру соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за перший квартал 2024 року, термін подання звітів, за який закінчується 10 травня.

Саме тоді пенсіонери, яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені пенсійні виплати, а також доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Для тих, хто після призначення або попереднього перерахунку пенсії на 1 березня 2024 року придбав менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок здійснюватиметься не раніше як через два роки.

Нагадаємо, українцям проіндексували виплати: у Пенсійному фонді відповіли, коли будуть гроші

Як повідомляв "Знай.ua", сльози, яких і на хліб не вистачить: кому з пенсіонерів додадуть 280 гривень

Знай.uа писав, це стане справжньою проблемою: посилюються правила виходу на пенсію