В Україні зустрічаються різні підроблені купюри, але найчастіше фальшивомонетники обирають банкноти великих номіналів старого зразка. Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку України.

За інформацією регулятора, на 1 мільйон справжніх банкнот у середньому припадало 2,1 підроблені гривні.

Фашьшиві гроші. Фото: Youtube

Порівняно з євро відсоток підробок гривні в обігу значно нижчий. Дані Європейського центрального банку показують, що на 1 мільйон євро припадає близько 16 фальшивих банкнот.

Гаманець з грошима. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Нацбанк здійснює необхідні заходи щодо вилучення підроблених купюр з обігу, але українцям також слід виявляти уважність. Особливо слід придивлятися до банкнот трьох номіналів: 100, 200 та 500 гривень. За інформацією регулятора, їх підробляють найчастіше, але лише старого зразка.

Гроші. Фото: скрін youtube

Результати моніторингу 2023 року показали, що банкноти гривні нового зразка підробляють набагато рідше – близько 18% від загальної кількості вилучених фальшивок. Тобто на 1 мільйон купюр припадає лише 0,4 підроблених банкноти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вакансій побільшає, а зарплата не зміниться? Нацбанк розповів, що буде з ринком праці 2024 року.

Також наш портал інформував, комерційні банки чи звичайні обмінники: українцям розповіли, як не помилитися з купівлею валюти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у Національному банку дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.