В Україні запроваджено військовий стан, і це спричинило призупинення процесу приватизації землі. Однак, як завжди, є винятки із правил. Адвокат Мар'ян Сащук у своєму Instagram-акаунті розповідає, що треба знати про приватизацію землі за таких умов.

Приватизація землі все ще зупинена, однак існують певні випадки, коли її можна оформити на себе, пояснює він.

Перш ніж почати оформлення треба вибрати ділянку, 1nasledstvo

Наприклад, якщо на ділянці вже знаходиться ваша нерухомість, вона правильно оформлена. Також, якщо у вас є Сертифікат на пай, але ви досі не приватизували його, це потрібно зробити до кінця 2024 року, інакше незатребувані паї повернуться до громад, уточнює адвокат.

Якщо у вас є державний акт на землю, але немає кадастрового номера, необхідно його отримати, оскільки без нього ділянка вважається незареєстрованою.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"А це означає, що для держави її не існує. Якщо у вас є і державний акт на землю, і кадастровий номер на неї, але при цьому право власності не внесено до державного реєстру прав на нерухоме майно – обов'язково зареєструйте його у цьому реєстрі", – каже Сащук.

Крім того, адвокат зазначає, що до моменту реєстрації права власності відповідно до законодавства неможливо ні продати, ні подарувати, ні якимось іншим чином відчужувати цю землю.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в ремні мало: найкращі дні квітня для посадки картоплі, помідорів, зелені та інших овочів

Крім того, наш портал повідомляв, в українців забиратимуть землю: хто не встигне – втратить ділянку