Деяким українським пенсіонерам може загрожувати неприємний сюрприз у вигляді повернення частини виплат до бюджету. Це стосується тих, хто розпочав роботу, не повідомивши про це Пенсійний фонд протягом десяти днів.

Пенсіонери, що працюють, одержують частину доплати до пенсії, зобов'язані повідомити ПФУ про своє працевлаштування, щоб це враховано при розрахунку загального розміру пенсії.

Пенсіонери

Як це зробити?

Особа повинна звернутися до Пенсійного фонду особисто та подати відповідну заяву або зробити це через особистий кабінет на веб-порталі ПФУ.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Що загрожує за ухилення від повідомлення?

Під час перевірки даних ПФУ може виявити факт працевлаштування пенсіонера. В результаті йому доведеться повернути виплати. У разі відмови ПФУ має право утримати до 20% від суми з подальших пенсійних виплат.

Українські пенсіонерки, скрін з відео

Кому ще може погрожувати повернення пенсії?

Окрім пенсіонерів, що працюють, втратити право на отримання пенсії можуть ті, хто приховував додатковий дохід, фальсифікував документи, неправильно вказував дані або надовго проживав за кордоном.

Неотримання виплат протягом півроку або зміна місця проживання можуть призвести до цього.

Також наш портал інформував, що з убсидії на комуналку будуть урізані: такого "холодного душу" українці не чекали

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що різниця - в мільйони: пенсіонерів кидають за борт, а суддям платять величезні пенсії

Вам буде цікаво дізнатися, 65-річна бабуся народжувала без болю і навіть не відчула перелому руки: лікарі опішили від пенсіонерки