Через зростання мінімальної зарплати та витрат на електроенергію українцям підвищать тарифи на воду та каналізацію. Суми у платіжках деяких сімей можуть збільшитись на 100 гривень.

Запровадження нових тарифів готують у Богородчанах, Івано-Франківській області. Скільки доведеться платити, розповів директор місцевого водоканалу.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Востаннє тарифи на водопостачання та водовідведення переглядали два роки тому. За цей період витрати комунального підприємства сильно збільшилися і воно працює в збиток. У зв'язку з цим вирішили дотягнути ціни до економічно обґрунтованого рівня.

"В зв’язку з цим ми змушені підняти тариф з 22 грн до 27 грн на водопостачання та з 24 грн до 29 грн на каналізацію. Таким чином тариф складе 56 грн/м3. При споживанні сімʼєю навіть 10 м3 у місяць ріст складе 100 грн., що зараз еквівалентно пачці цигарок чи двом горняткам кави", - заявили у водоканалі.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Споживачам пояснили, що лише такий непопулярний, але вимушений крок дозволить підприємству стабільно працювати та надалі надавати якісні послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Також наш портал інформував, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям малюють тисячі за тепло без жодного обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.